Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Borilački podij Borilački

Borilački podij

Tai chi chuan

Subota | 19.9.2015. | 18:00

Centar za borilačke i terapeutske vještine Do

Nježni i umjereni pokreti Tai Chi Chuana sagorijevaju više kalorija nego surfanje i gotovo jednako kao skijanje.

Zbog svoje blagosti i umjerenosti, Tai Chi je u svijetu postao popularan kao masovni oblik rekreacije i vježbe za postizanje dugovječnosti.
Svakodnevno vježbanje dovodi do poboljšanja općeg tjelesnog i psihičkog stanja, što uspostavljuje normalni tok energije u tijelu.

O radionici:

Prvi dio: Upoznavanje s Anan-Do tai chi principima; ukatko o terapeutskim vrijednostima i ulozi tai chija i chi kunga u održavanju zdravlja i jačanju protoka energija; tai chi i chi kung u okviru ‘Rekreacije’.

Drugi dio: Vježbanje. Sudionici prate jednostavnije, kratke vježbe, kao na primjer:  'Namatanje svile', ‘Divlja guska širi svoja krila', 'Obuhvaćanje stabla', a zatim dijelove tai chi forme.

Treći dio: Vježbanje i demonstracija. Sudionici koji to mogu prate složenije vježbe za koordinaciju, ispravljanje disanja, jačanje ravnoteže i opuštanje.

http://rekreacija.hr/clanci/tai-chi-chuan


O voditelju:

Boro Ranitović

kvalificirani majstor tai chija te kvalificirani voditelj (HSSR i HOO) rekreacije. Udrugu Do Centar, koja se bavi terapeutskim aspektom rekreacije, vodi više od 20 godina.

Pored stalnih, kontinuiranih treninga u Zagrebu, u široj Hrvatskoj svake godine održava nekoliko dobro posjećenih seminara. Anan-Do majstor Boro je učenik Shifu Damira Tenodija, koji redovito dolazi iz Australije i u Hrvatskoj održava radionice i seminare za početnike i napredne polaznike.

U više od 20 godina djelovanja, Do Centar je postao mjesto razvoja izvornog znanja temeljenog na učenju Shifu Tenodija i njegovog Učitelja Majstora Anande, te u njemu sada djeluje niz kvalificiranih voditelja.

U Do Centru Zagreb podučavaju se Anan-Do tradicionalne borilačke i terapeutske vještine (tai chi, chi kung, meditacija, kempo, yoga) s  kompletnim pripadajućim Učenjem. Forme i filozofija prilagodeni su potrebama modernih vjezbača.

    

 

 


Galerija


Design by