Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Fitness podij Fitness

Fitness podij

Pilates

Subota | 19.9.2015. | 10:00

Il Teatro fitness studio

Pilates je snaga kroz istezanje - upoznajte petstotinjak različitih vježbi koje treniraju tijelo kao funkcionalnu cjelinu!

O radionici:

Pilates je princip vježbanja kojeg je početkom 20-og stoljeća osmislio Joseph Pilates koji je svoja znanja iz gimnastike, fizikalne terapije, yoge i sl. inkorporirao u svoju metodu vježbanja. Danas je Pilates svjetski poznat fitness program.

Kontinuiranim vježbanjem, Pilates razvija snagu, fleksibilnost, izdržljivost i kontrolu pokreta, stavljajući naglasak na ispravno držanje, pravilno disanje, te razvoj snage trbušnih i leđnih mišića, što dovodi i do poboljšanja koordinacije i balansa.

S obzirom na svoju statičnu prirodu, ove vježbe ne opterećuju srce niti zglobove, stoga su pogodne i za stariju populaciju.

Svaka vježba u Pilatesu može se prilagoditi početnicima i naprednim vježbačima, te se može prilagoditi specifičnim ciljevima, ali i specifičnim ograničenjima.

Upravo iz tog razloga, ove vrste vježbi mogu vježbati svi uzrasti i sve fizičke spreme.

Na ovoj radionici objasnit će se osnove tehnike Pilatesa, te neke od osnovnih vježbi.

 

O voditeljici:

Danijela Masnjak dolazi iz svijeta profesionalnog plesa (Latinoamerički, Standardni plesovi, Jazz Dance), te iza sebe ima niz vrhunskih rezultata od kojih je najznačajniji osvajanje naslova državne prvakinje u Latinoameričkim plesovima. Licencirani je instruktor pilatesa sa desetogodišnjim radnim iskustvom na području pilatesa i fitnessa. S obzirom na plesnu prošlost interes joj je privukao i Pole Dance kroz koji nastavlja razvijati svoju plesnu i koreografsku kreativnost. Vlasnica je Il teatro fitness studia.


Galerija


Design by