Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Plesni podij Plesni

Plesni podij

Mažoret

Subota | 19.9.2015. | 13:00

Velikogoričke mažoretkinje

Mažoret je specifična kombinacija twirlinga, baleta, gimnastike, akrobatike i cheerleadinga!

O MAŽORETU:

Mažoretkinje kakve smo nekad poznavali su evoluirale na jedan visoki nivo i kao takve postavljaju potpuno nove standarde u mažoret plesu kojeg s ponosom možemo nazvati i mažoret SPORTOM. Iz godine u godinu konkurencija raste, trendovi se mijenjaju, postavljaju se novi izazovi pred plesače-mažoretkinje i ova vrsta plesa postaje sve zahtjevnija, zanimljivija i atraktivnija. Uz kombinaciju esencijalnih elemenata twirlinga u radu sa štapom, esencijalne elemente i pokrete te pozicije tijela preuzete iz baleta kao temelja svih plesova, gimnastičkih elemenata i akrobatike, te piramida i plesnih dizanja preuzetih dijelom iz cheerleadinga, moramo priznati da današnja mažoretkinja mora biti u odličnoj fizičkoj spremi kako bi naučila i uvježbala sve elemente ovog kompleksnog sportskog plesa.

O RADIONICI:

Radionicu mažoret sporta započet ćemo malim teoretskim uvodom kako bi polaznike upoznali sa mažoretom. Dalje nastavljamo, kao i svaki trening, laganim zagrijavanjem i razgibavanjem kako bi pripremili tijelo za predstojeće vježbe. Iako mažoret sport njeguje također i rad sa pom-ponima i batonflagom (zastave), najviše ćemo pažnje posvetiti radu sa štapom. Naše djevojke će demonstrirati svih 5 stupnjeva težine elemenata u radu sa štapom i također otplesati kratku koreografiju kako bi u potpunosti dočarale mažoret ples u cjelosti. Svaki polaznik imati će priliku isprobati i naučiti određene elemente u radu sa štapom ili zastavom, a sve ovisno o vlastitim mogućnostima i željama.

Naglašavamo kako ovo nije aktivnost samo za djevojčice tako da rado primamo i dječake na radionicu. :-)

Za radionicu je potrebno imati laganu trenirku (ili tajice za djevojčice) i lagane papučice.

 

O INSTRUKTORICI:

Sanja Lazova svoj plesni put započela je 2000. godine kao članica juniorskog sastava, već iduće sezone prešla je u seniorski sastav gdje je i plesala do 2013.

2003. godine položila je trenerski ispit i od onda je bila službeni trener u klubu iz kojeg dolazi (Velikogoričke mažoretkinje) i još 10 timova diljem Hrvatske.

2010. godine položila je ispit za nacionalnog sudca, a 2013. godine postala je punopravni internacionalni sudac.

O KLUBU:

Velikogoričke mažoretkinje su udruga koja djeluje od 1997. godine, aktualne su Svjetske i Europske prvakinje u čak tri različite kategorije! Članice su Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske - SMPTH, koji djeluje pod okriljem Majorettesport World Federation - MWF. Jednako njeguju kako mažoret tako i pom-pon ples. Iz udruge Velikogoričkih mažoretkinja potječe 9 licenciranih trenera SMPTH-a (+1 djevojka u trenerskoj školi) i 4 internacionalna suca.

Svake godine do sada bile su vrlo uspješne na Državnim turnirima i kvalificirale se na Europsko prvenstvo u velikoj većini prijavljenih kategorija te se ponose svim svojim rezultatima. Jedne od medalja koje bi istaknule su medalje sa Europskog prvenstva:
- 2007. godine (1x srebro, 2x bronca)
- 2013. kada su po prvi puta postale EUROPSKE PRVAKINJE u disciplini baton flag i to dvije kategorije- mini flag i velika formacija
I one sa Svjetskog i Europskog prvenstva (Poreč, 2014.):
- 1. mjesto BATON FLAG MINI -seniori
- 1. mjesto CLASSIC FORMATION -seniori
- 3. mjesto BATON FLAG TEAM -seniori


Galerija


Design by