Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Borilački podij Borilački

Borilački podij

Kuk Sul Do

Subota | 19.9.2015. | 15:00

Kuk Sul Do Zagreb

Korejska borilačka vještina posvećena razvoju umne snage i zdravog življenja te očuvanju tradicionalnih korejskih borilačkih umjetnosti

Svim polaznicima radionice Kuk Sul Do Zagreb daruje dva besplatna mjeseca treninga!

Jedan mjesec ćete dobiti kao probni, kako bi bez troška mogli testirati nas i vještinu Kuk Dul Do te naredni mjesec, kao poklon jer ste nam pokazali povjerenje prijavom na radionicu!”

 

Kuk Sul Do znači «Put tradicionalnih korejskih borilačkih vještina».

Kuk Sul Do je opsežni sistem borilačkih vještina koje su nastale iz bogate tradicije i raznih borilačkih tehnika razvijanih u Koreji kroz stoljeća njenog postojanja. Kuk Sul D

o nije sport, niti samo još jedna metoda samoobrane. Kuk Sul Do je potpuna borilačka vještina koja je posvećena razvoju umne snage i zdravog življenja te očuvanju tradicionalnih korejskih borilačkih umjetnosti.
Za samoobranu, Kuk Sul Do je vrlo efikasan. Kombinacija udaraca nogama, rukama, bacanja, gušenja, zahvata na zglobovima te mnoštvo tehnika sa raznim vrstama oružja čini prekrasan i efikasan “čvrsto – mekani” stil, u kojem je naglasak na brzini i tečnosti pokreta. U spoju sa fizičkim treningom; meditacija, vježbe disanja, tehnike akupresure i akupunkture se upotrebljavaju da bi se poboljšalo i održalo zdravlje, razvila unutarnja snaga i usporio proces starenja organizma.
To je potpuni sistem tradicionalnih korejskih borilačkih vještina i kao takav osobama koje ga vježbaju omogućuje da postanu bolji i savršeniji ljudi, sposobni da se obrane od raznih napada (psihičkih i fizičkih). Omogućuje da budu zdravi i snažni ljudi koji su uvijek spremni i uvijek mogu pomoći.
Značenje imena Kuk Sul Do se očituje u njegovim dijelovima: Kuk – znači korejske, Sul – znači borilačke vještine i umjetnosti, Do znači put – ali ne put kao staza u fizičkom smislu, nego put snažne energije svemira, put univerzalnog kretanja energija, put mudrosti, radosti, mira i svega što postoji, za čovjeka to je put prosvjetljenja i spoznaje svega što jest.

 

O radionici:

Ivan i Matija će kroz kratki teoretski dio sudionike upoznati sa korejskom kraljevskom vojskom i njihovim vještinama te vještinama korejskih svećenika i plemena, obitelji, jer upravo ta znanja i vještine su osnova današnjeg Kuk Sula! Kroz aktivan trening, individualnim radom i radom u parovima sudionici će naučiti što znače nazivi kao što su „Kwon“, „Su“, „Chigi i Chagi“ što je „Bong“ i kako izgledaju naše, Kuk Sul forme. Iako je Kuk Sul Do tradicionalna borilačka vještina, a ne sport natjecateljskog tipa, svaka Kuk Sul tehnika primjenjiva je u praktičnoj, svakodnevnoj primjeni, što ćemo također kroz radionicu pokazati i svi zajedno pokušati primijeniti.
Podsjećamo da je pristup proučavanju i aktivnom treniranju Kuk Sula vrlo individualan i da se programi prilagođavaju svim uzrastima i stanju organizma, odnosno trenutnim mogućnostima svakog novog vježbača te se može izabrati program koji najbolje odgovara ciljevima i sposobnostima svake određene osobe.
Potrebe za sudjelovanje na radionici: sportska odjeća i obuća (kratka majica, trenirka i tenisice).


O voditeljima / instruktorima:


Ivan Mikulandrić

predsjednik Udruge za promicanje korejske kulture i tradicionalnih korejskih borilačkih vještina (Kuk Sul Do Zagreb), glavni trener. S vještinom Kuk Sool Won upoznao se kroz poznanstvo sa prof. Gordanom Krajačićem kojemu je svojevremeno bio prvi učenik. Kuk Sool Won trenira do 2003. godine kada kreće sa treningom Kuk Sul Do – a. Uz Kuk Sul Do, trenira i Instinktivnu samoobranu u kojoj ima zvanje instruktora 9.stupanj. Ubrzo nakon osnivanja Combat Seminars Systems, postaje i  njihovim članom, 2009. godine.

Matija Brlek

dopredsjednik Udruge za promicanje korejske kulture i tradicionalnih korejskih borilačkih vještina (Kuk Sul Do Zagreb), trener.Matija vježba Kuk Sool Won od 2002. godine. Nakon godine dana počinje vježbati Kuk Sul Do. 2008. godine trener Gordan Krajačić iskazuje mu veliku čast i  povjerenje pozvavši ga da vodi treninge s djecom. 2009. godine Matija s prijateljem iz kluba, Ivanom Mikulandrićem, osniva Kuk Sul Do Zagreb – udrugu za promicanje korejske kulture i običaja te vježbanje Kuk Sul Do-a. Od tada do danas i sam podučava Kuk Sul Do jednom novom naraštaju polaznika, svih dobi, i interesa.

Kuk Sul Do Zagreb klub je korejskih borilačkih vještina čija je aktivnost temeljena na tradiciji staroj preko 20 godina. Trenutno jedini nudimo mogućnost proučavanja i aktivnog vježbanja tradicionalne korejske borilačke vještine Kuk Sul Do u ovom dijelu Europe.


Galerija


Design by