Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Fitness podij Fitness

Fitness podij

Ground Force Method

Subota | 19.9.2015. | 11:00

Ground Force Method Zagreb

Koncept tjelovježbe koji kroz igru i zabavu unaprjeđuje i/ili održava vježbačevu pokretljivost, mobilnost, snagu i izdržljivost.

Ground Force Method je koncept tjelovježbe koji kroz igru i zabavu unaprjeđuje i/ili održava vježbačevu pokretljivost, mobilnost, snagu i izdržljivost. Specifičnost ovog sustava je u tome što primjenjuje osnovne obrasce ljudskog kretanja uvažavajući principe korektivnog vježbanja i rehabilitacije, a na zaigran i zanimljiv način kojim vježbač postiže vještinu i eleganciju kvalitetnog i funkcionalnog pokreta. Ground Force Method trening uvažava zakonitosti čovjekovog psihofizičkog razvoja i obnavlja obrasce kretanja koji su se tijekom vremena promijenili uslijed sjedilačkog načina života, ozljede ili bolesti. Iz tog razloga je ovaj sustav prepoznat od strane Functional Movement System-a ( FMS) koji ga je učinio strateškim partnerom u očuvanju ljudskog zdravlja i kvalitete pokreta. Budući da Ground Force Method nije isključivo samostalan sustav, moguće ga je uključiti i u vlastiti trening i/ili sport, progresije i regresije u treningu ga čine dostupnim osobama svake dobi i razine tjelesne sposobnosti, a igre donose zabavu kakvu niste dugo doživjeli na treningu.

O radionici:

Vježbači će se na radionici okušati u GFM treningu na podlozi tipa tatamija, bosi i u udobnoj odjeći koja im ne smije smetati prilikom izvođenja pokreta u svim pravcima i brzinama. S obzirom na njihovo znanje i mogućnosti, a koje će se procijeniti u početnom dijelu treninga, vježbači će proći kroz sve etape treninga i isprobati odgovarajuće progresije nekih najpopularnijih vježbi, te isprobati kako je to izvesti jedan flow.

O voditelju i demonstratorima:

Glavni voditelj i demonstrator će biti Emina Hećimović, GFM instruktorica Level 1 i trenutno studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu pri Studijskom centru za izobrazbu trenera, smjer fitnes. Trenerski staž je započela vodeći funkcionalni trening za žene gdje je uz standardne vježbe s vlastitim tijelom koristila prednosti vijače, girje i TRX-a. Trenutno istražuje mogućnosti vlastitog tijela primarno kroz Ground Force Method sustav.

Budući je jedan od principa ovog sustava prvenstveno kvalitetan pokret,  treningu će asistirati i drugi GFM instruktori koji će individualno popratiti vježbače. 


Galerija


Design by