Sr_pokretzaradost
19. 9. 2015. // 10-19 h
Kineziološki fakultet, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb
"Pokret za radost"
besplatne sportske radionice

Radionice Zagreb

Plesni podij Plesni

Plesni podij

Breakdance

Subota | 19.9.2015. | 11:00

Plesni klub Megablast

Spoj afričkih i latinoameričkih tradicionalnih plesova, borilačkih vještina, akrobatike i folklora spojenih u moderan, urbani, «ulični» plesni izražaj

O radionici:

BREAK DANCE (ili B-boying) - urbani plesni stil nastao 70-tih godina u Južnom Bronxu. Dio je hip - hop kulture. Nastao je pod najvećim utjecajem afro i latinoameričke populacije, ali u njegovu razvoju svoj trag su ostavile brojne kulture i etničke grupe.
Break dance je spoj afričkih i latinoameričkih tradicionalnih plesova, borilačkih vještina, akrobatike i folklora spojenih u moderan, urbani, «ulični» plesni izražaj. Kroz break dance se kao kroz svaki ples razvija koordinacija, muzikalnost, fleksibilnost, pripadnost grupi, ali i snaga, eksplozivnost, idividualna kreativnost i osobnost. Ono što je specifično za break je socijalni aspekt. Kroz break mladi ljudi (teenageri) razvijaju socijalno prihvatljivo ponašanje, uče se poštovanju i energiju koju posjeduju kroz ples usmjeravaju u nešto pozitivno.


O voditeljima:

ANA TIHI: Magistrica kineziologije sa stručnim znanjima plesnih i sportskih programa za djecu, škole rolanja, skijanja, plivanja, fitness programa za odrasle.

JELENA ANTONIJA MUČNJAK: Voditeljica hip-hop grupnih programa u plesnom klubu Megablast. Sudjeluje na brojnim državnim i internacionalnim natjecanjima kao plesač i koreograf te ostvaruje odlične rezultate.

MAJA BOROZAN: Stručna prvostupnica predškolskog odgoja sa završenom osnovnom i srednjom plesnom  školom kojom stječe zvanje scenskog plesača. Voditeljica plesnih programa za djecu, juniore i seniore u plesnom klubu Megablast. Sudjeluje na brojnim državnim i internacionalnim natjecanjima kao plesač i koreograf.

MATEJA MRMIĆ: Prvostupnica nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa završenom osnovnom i srednjom plesnom školom kojom stječe zvanje scenskog plesača. Kao plesač sudjeluje na brojnim natjecanjima državnog i internacionalnog ranga gdje osvaja brojna odličja, a zapažene rezultate ostvaruje i kao koreograf.

MARIANO MAZAREKIĆ: Voditelj break dance programa u plesnom klubu Megablast. Sudjeluje i osvaja odličja na plesnim natjecanjima u break dance kategoriji. Aktualni viceprvak svijeta u break danceu.

ANA VESEL KRIŽAJ: Nastavnica suvremenog plesa i pročelnica plesnog odjela u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Voditeljica je natjecateljskih grupa u plesnom klubu Megablast. Kao koreograf sudjeluje na mnogim državnim i inozemnim natjecanjima, plesnim festivalima, predstavama i plesnim projektima, a dobitnica je i brojnih priznanja Ministarstva prosvjete i športa.

GORDAN KRIŽAJ: Jedan od osnivača plesnog kluba Megablast, te njegov predsjednik. U klubu radi kao pedagog i koreograf za street plesove: hip-hop, electric boogie, break dance i disco dance. Surađivao je sa velikim brojem plesnih klubova iz Hrvatske i Slovenije, te obnaša dužnost tehničkog direktora za street plesove u Hrvatskom show dance savezu u kojem je i domaći i međunarodni sudac.


Galerija


Design by